Dogman


INSTRUKTION

Matteo Garrone

MEDVIRKENDE

Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli

ORIGINAL TITEL

Dogman

PRODUCERET

Italien, 2018

GENRE

Drama

LÆNGDE

103 minutter


HANDLING

Marcello er fraskilt og enlig far til en lille pige. Han lever et tilsyneladende stille liv som hundefrisør i en syditaliensk kystby. Men Marcello får problemer, da han begynder at sælge kokain til den lokale gangster Simone. Efter at Simone forlanger, at Marcello skal begå et røveri for ham, stiller politiet frisøren et ultimatum. Enten angiver han Simone, eller også ryger han selv i fængsel.

EKSTERNE SIDER

HjemmesideFacebookIMDbP1 FilmlandInformation

ANMELDERNE SKREV

...ubesmykkede og borende intense nærstudium i nogle få menneskers liv på kanten mellem samfundet og dets underverden – som for disse mennesker fylder hele verden.

- Politiken -

Dogman opnår sine bedste øjeblikke i dens komiske modstillinger af stor og lille, af hunde og mennesker, og af råhed og ømhed...

- Berlingske -

Garrone har skabt en atypisk film noir fra en trøstesløs udørk, der står som den absolutte modpol til al den arkitektoniske skønhed, som Italien er eksponent for.

- Jyllands-Posten -

Dette måske mest forstemmende portræt af middelhavskultur til dato – ikke overraskende inspireret af virkelige hændelser – er mod alle odds blevet en film, der pulserer livskraftigt videre i ens bevidsthed, længe efter den sidste knogle er knust.

- Ekko -
Close