Kaptajnen


INSTRUKTION

Robert Schwentke

MEDVIRKENDE

Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau, Bernd Hölscher, Waldemar Kobus

ORIGINAL TITEL

Der Hauptmann

PRODUCERET

Tyskland, 2017

GENRE

Krigsdrama

LÆNGDE

118 minutter


HANDLING

Tyskland, sidst i Anden Verdenskrig. Den 19-årige soldat Willi Herold er deserteret og flygter for ikke at blive henrettet som forræder. Da det ser sortest ud, finder Willi en efterladt bil og en uniform, der har tilhørt en højt dekoreret naziofficer. Willi stjæler uniformen og opdager, at alle adlyder ham. Snart korrumperes han selv af magten som morderisk kommandant i en fangelejr.

EKSTERNE SIDER

HjemmesideFacebookIMDbNosferatuMoovy

ANMELDERNE SKREV

Det er ambivalensen, f. eks. i volden (hvornår er den fortjent, og hvornår er den grundløs), der gør Kaptajnen til en grusom, men også frygtelig interessant film.

- Jyllands-Posten -

... det, der gør filmen så forbandet vedkommende, er at vi under vejs (heldigvis kun glimtvis) identificerer os med den ondskab og amoralitet som Willi må udvise for at overleve. Vi gennemlever umenneskelighedens overtag i overlevelsens navn. Pludselig er vi medskyldige.

- Cinemazone -

Man forlader ikke Kaptajnen og historien om Hauptman Herold med en optimisme på menneskehedens vegne. Til gengæld er værket en filmisk opløftende oplevelse, der både taler til sanserne og hovedet.

- Ekko -

... tilsat smukke billeder i sort-hvid og en bestialsk lydside står Kaptajnen som en forfærdende god film.

- Soundvenue -
Close