Cold War

LÆNGDE

89 minutter

HANDLING

I 1949 søger Wictor nye medlemmer til en trup af folkemusikere. Han falder for den smukke og temperamentsfulde Zula, hvis sangtalent og karisma gør truppen til et internationalt hit. Da truppens ejer omdanner orkestret til statsstøttet propaganda, springer den idealistiske Wictor fra. De næste 15 år genoptager Zula og Wictor med mellemrum deres romance på tværs af Europas landegrænser.

EKSTERNE SIDER

HjemmesideFacebookIMDbEkkoInformation

ANMELDERNE SKREV

...understreger Pawlikowskis position som nyklassicistisk æstet i europæisk film. På godt og ondt en slags Jerntæppets kunstneriske genopstandelse.

- Politiken -

...spækket med musik og fest men også afhængighed og personligt forfald. Cold War er en smuk tragedie og et interessant kig ind i den polske sjæl efter de værste år af nationens historie. Se den endelig.

- Berlingke -

Den er så vanvittigt smuk, at det næsten gør ondt, og kameraets køligt distancerede, sort-hvide blik på den kærlighedshistorie forlener filmen med en sitrende kontrast, der matches af lydsporet.

- Jyllands-Posten -

Her er der store smukke landskaber i sort/hvid såvel som stemningsfulde gader i Paris eller intime jazzbarer – musikken taler og billederne taler, personerne taler ikke meget. Og vi nyder at lade os føre gennem filmen og gennem årene, gennem passionen og fortvivlelsen og kærligheden.

- Zinemazone -