Den skjulte tråd


INSTRUKTION

Paul Thomas Anderson

MEDVIRKENDE

Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Julie Vollono, Sue Clark

ORIGINAL TITEL

Phantom Thread

PRODUCERET

USA, 2017

GENRE

Drama

LÆNGDE

130 minutter


HANDLING

Den feterede modedesigner Reynolds Woodcock syr kjoler til de rige, de berømte og de kongelige i 1950ernes London. Han er en excentrisk ungkarl, som lever et kontrolleret liv med sin søster - indtil han møder sin seneste muse, Alma. Den unge og viljestærke kvinde besnærer designeren i uvant grad, og de indleder en usædvanlig romance.

EKSTERNE SIDER

HjemmesideFacebookIMDbDREkko

ANMELDERNE SKREV

Film er underholdning, film er en kunstart og film er håndværk, og en sjælden gang imellem smelter disse tre dimensioner sammen, så man oplever en film, der er kunstnerisk betagende, sindssygt vellavet og dybt underholdende. En sådan film er Paul Thomas Andersons 'Den skjulte tråd'.

- Jyllands-Posten -

Daniel Day-Lewis er forrygende - og det samme er filmen.

- Berlingske -

Ganske vist er 'Den skjulte tråd' en virtuos smuk film, men den gestalter på lettere tilbageholdende vis, hvordan først forelskelse og sidenhen besættelse og afmagt kan blive styrende komponenter i vores liv.

- Cinemazone -

Det er en film-film, sansestormende som en opera, thrillerstramt spillet scene for scene, kompleks i sin tematik, kærligt optaget på celluloid med stor farvedybde og serveret i en skysovs af klaver og strygere.

- Ekko -
Close