Chevalier


INSTRUKTION

Athina Rachel Tsangari

MEDVIRKENDE

Yiorgos Kendros, Panos Koronis, Vangelis Mourikis, Makis Papadimitriou, Yorgos Pirpassopoulos

ORIGINAL TITEL

Chevalier

PRODUCERET

Grækenland, 2015

GENRE

Drama, Komedie

LÆNGDE

105 minutter


HANDLING

Seks mænd er på fisketur på en luksusyacht i Det Ægæiske Hav. De beslutter sig for at stille hinanden en række psykiske og mentale udfordringer og løbende bedømme, hvordan de hver især klarer sig. Den af de seks, der viser sig som mest mand, vil til sidst få lov at bære sejrsringen, Chevalier.

EKSTERNE SIDER

IMDbEkkoFilmz

ANMELDERNE SKREV

En menneskelig komedie kvik på tankens fødder og rig på idéer. At den udvikler sig lovlig skematisk på den lange bane, er nu engang denne særlige græske filmkunsts naturlige akilleshæl, men mandegruppen 'Chevalier' er bestemt en sejltur værd.

- Politiken -

Først og fremmest holdes karaktererne i stram snor, selv om formen og de mange klippede scenehop giver filmen en løs form. Der er bevægelighed i det absurde drama, der tager temperaturen på det moderne menneskes egocentri.

- Jyllands-Posten -

Kritikken er rammende og nødvendig, men ikke hverken subtil eller egentlig elegant. Der spilles godt og den deadpan-komik, der også var fundamentet for Tsangaris 'Attenberg', fastholdes her.

- Cinemazone -

Man skraldgriner dog ikke undervejs af de små påfund og diskussioner. I stedet undrer og betager man sig over den skæve og sorthumoristiske situation, de seks mænd har sat sig selv i.

- Ekko -
Close