Sælgeren


INSTRUKTION

Asghar Farhadi

MEDVIRKENDE

Taraneh Alidoosti, Shahab Hosseini, Babak Karimi, Mina Sadati, Farid Sajjadi Hosseini

ORIGINAL TITEL

Forushande

PRODUCERET

Iran, 2016

GENRE

Drama, Thriller

LÆNGDE

124 minutter


HANDLING

Det iranske ægtepar Emad og Rana, der begge medvirker i en teateropsætning af 'En Sælgers Død', tvinges til at flytte fra deres hjem og må i desperation leje en ny lejlighed gennem en kollega. Lejligheden viser sig at have været beboet af en promiskuøs kvinde, og en dag, da Rana er alene hjemme og i bad, aflægger en af den tidligere lejers herrebekendtskaber lejligheden et besøg.

EKSTERNE SIDER

HjemmesideIMDbEkkoDR

ANMELDERNE SKREV

Asghar Farhadis Oscar-vinder 'Sælgeren' er næsten på højde med hans mesterværk 'Nadir og Simin - en separation' og markant bedre end hans franske mellemspil 'Fortiden'.

- Politiken -

At historien lykkes, skyldes dog ikke mindst Shahab Hosseini som Emad og den skønne, lettere reserverede Taravaneh Alidoosti som Rana.

- Jyllands-Posten -

... et modent, eftertænksomt og decideret velstøbt drama, som tilmed formår at lave prima suspense og samtidig ude i periferien få kommenteret på livet i det Teheran, der på en og samme gang er frit og dybt kontrolleret.

- Cinemazone -

... kombinerer hverdagsrealisme og krimiplot i en suverænt strammet skruestik, hvor man løbende må skifte sympati og ståsted.

- Ekko -
Close