Paterson


INSTRUKTION

Jim Jarmusch

MEDVIRKENDE

Adam Driver, Golshifteh Farahani, Barry Shabaka Henley, Chasten Harmon

ORIGINAL TITEL

Paterson

PRODUCERET

USA, 2016

GENRE

Drama-komedie

LÆNGDE

118 minutter


HANDLING

I den stille amerikanske by Paterson bor en mand ved navn Paterson. Han arbejder som buschauffør og skriver digte til skrivebordsskuffen i sin fritid. Patersons trygge liv følger nøje fastlagte mønstre, og hver aften går han med hunden ned til den lokale bar for at få sig en øl. Hans søde kæreste, Laura, er et mere flagrende gemyt: Hun designer gardiner og drømmer om at åbne et cupcakeudsalg.

EKSTERNE SIDER

FacebookIMDbDR FilmlandInformation

ANMELDERNE SKREV

'Paterson' er både bedre og mere virkelighedsnær end 'Only Lovers Left Alive' og giver Adam Driver lejlighed til at fremvise endnu en side af sit talent.

- Politiken -

'Paterson' kan ordineres som antistress-medicin, men er altså samtidig en dejlig sensitiv og zen-agtig film, hvis man er typen, der kan læse sig selv ind i det lidt sære og det højfinurlige.

- Berlingske Tidende -

... et mageløst vellykket kunstværk, stilistisk helstøbt og med en dæmpet, særegen, betryggende atmosfære af dagligdags poesi.

- Jyllands-Posten -

Med vanlig tilbagelænet 'coolness' leverer Jarmusch en film, der hylder poesien i hverdagens små og store begivenheder, men det helt særlige ved Paterson er, at den er fortalt både sjovt og hjertevarmt nok, til på en gang at være både en af instruktørens bedste film, men også en af de mest tilgængelige.

- Cinemazone -
Close