Room


INSTRUKTION

Lenny Abrahamson

MEDVIRKENDE

Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Joan Allen

ORIGINAL TITEL

Room

PRODUCERET

Canada, 2015

GENRE

Drama

LÆNGDE

118 minutter


HANDLING

Den unge kvinde Joy har i syv år været indespærret i et haveskur af en mand, der misbruger hende seksuelt. I dette 'værelse' har hun født og opfostret drengen Jack, der kun kender omverdenen som en fiktion fra tv og mors skrøner. Da Jack fylder fem år, indvier Joy ham i sandheden og prøver at overtale ham til at flygte. Men hvordan vil drengen takle den store verden udenfor det velkendte værelse?

EKSTERNE SIDER

HjemmesideFacebookIMDbDR FilmklandEkko

ANMELDERNE SKREV

...et drama, der sætter fingeren på en af vores verdens mest uforståelige uhyrligheder, men den gør det på en humanistisk facon og uden at slå mønt på det makabert fascinerende ved kidnapninger og indespærring af mennesker i kældre og andre lukkede rum i årevis. Jeg er normalt varsom med at bruge begrebet »mesterværk«, men her er det på sin plads for blandingen af det modige og det vedkommende.

- Berlingske Tidende -

Den fantastiske Jacob Tremblay indtager rollen som Jack med en så rørende autenticitet, at det er vanskeligt at sætte ord på. En ting er, at alle hans replikker klinger troværdigt, noget andet er, at hans krop, øjne og gestik spiller med på en måde, som sjældent ses hos børneskuespillere.

- Jyllands-Posten -

... en overrumplende følelsesmæssig oplevelse ...

- Cinemazone -

... 'Room' virker, fordi følelsesmanipulationen på samme tid undergraves og styrkes af en vild fornyelse og generøsitet i omgangen med den på overfladen plat melodramatiske idé.

- Ekko -
Close