Det spritnye testamente


INSTRUKTION

Jaco Van Dormael

MEDVIRKENDE

Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, Yolande Moreau

ORIGINAL TITEL

Le tout nouveau testament

PRODUCERET

Belgien, 2015

GENRE

Komedie

LÆNGDE

114 minutter


HANDLING

Gud lever! Han bor i Bruxelles og er en tvær, ældre herre, der sidder ved sin computer og gør livet surt for alle andre. Hans tiårige datter, Ea, gør oprør ved at stikke af hjemmefra. Men først lækker hun dødstidspunkterne på hele verdens befolkning via sms. Imens Gud raser over at blive gjort magtesløs af sit eget afkom, overvejer menneskene, hvordan de får det optimale ud af deres sidste tid på Jorden.

EKSTERNE SIDER

FacebookIMDbBerlingske

ANMELDERNE SKREV

...er hyggelig underholdning, pakket ind i en forrygende skør, skæv og fabulerende visuel indpakning, der bringer mindelser om mestre som Michel Gondry og Terry Gilliam.

- Berlingske Tidende -

Belgiske Jaco Van Dormael, der tidligere har lavet bl.a. den skæbnefilosofiske ad absurdum-film 'Mr. Nobody', er en finurlighedens fantast på godt og ondt. Der er noget 'Amélie'-agtigt over hans humanisme og fortællestil i manuskriptet og filmsprogligt - men også et vildt produktionsmæssigt overskud ...

- Politiken -

Er sindet åbent, venter der en skæv, respektløs absurd revision af vores kristendoms kundskaber, virtuost fortalt med masser af humor – og visuelle vanvid.

- Cinemazone -
Close