Blandt mænd og får


INSTRUKTION

Grímur Hákonarson

MEDVIRKENDE

Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving

ORIGINAL TITEL

Hrútar

PRODUCERET

Island, 2015

GENRE

Komediedrama

LÆNGDE

93 minutter


HANDLING

De to islandske brødre Gummi og Kiddi bor i samme dal med hver deres fåreflok, men har ikke talt sammen i 40 år. Da Kiddis bestand dratter omkuld af en dødelig sygdom, beslutter myndighederne at aflive alle dalens dyr for at undgå smittespredning. De stolte, stivnakkede brødre må bryde tavsheden og stå sammen, hvis de skal gøre sig håb om at redde deres dyr.

EKSTERNE SIDER

HjemmesideFacebookIMDbEkkoPolitiken

ANMELDERNE SKREV

Selv Islands berømte fagre lier, landskabets lange bakkestrøg, taler med i Sturla Brandth Grøvlens fotografering, som må have medvirket til at bringe filmen i Cannes-konkurrence og sikre den 5-6 andre festivalpriser. Men vigtigst er selvfølgelig filmens diskrete og menneskekloge afdækning af, hvordan så stærkt, ja, hadsk et modsætningsforhold mellem to brødre modsvares af en lige så dyb gensidig afhængighed.

- Politiken -

...er intet mindre end en moderne islandsk saga - født af fjeld og fåreuld og med et bankende hjerte for de mænd (og kvinder), den beskriver.

- Berlingske Tidende -

I det hele taget er filmen typisk islandsk. Den udmelding kan sikkert få nogle til at rynke irriteret på næsen, fordi det vækker forestillingen om en fastlåst national identitet, som uundgåeligt indlejres i et kunstnerisk værk. Men "Blandt mænd og får" kunne ikke være blevet til andre steder end på den nordatlantiske ø.

- Jyllands-Posten -

... et sjældent stærk lille mesterværk – hvor den islandske natur, dyr og mennesker går op i en højere enhed.

- Cinemazone -
Close