Déjà Vu


INSTRUKTION

Jon Bang Carlsen

MEDVIRKENDE

Jon Bang Carlsen

ORIGINAL TITEL

Déjà Vu

PRODUCERET

Danmark, 2016

GENRE

Dokumentar

LÆNGDE

85 minutter


HANDLING

Som barn havde Jon Bang Carlsen et jesusmaleri hængende over sin seng. Hver aften bad Jon manden på korset om at våge over familien. Alligevel forlod Jons far ham, hvilket fik Jon til at brænde øjnene ud på Jesus med en ildrager. Siden blev Jon Bang Carlsen filminstruktør, og en række klip fra hans knap 40 film illustrerer, hvordan han siden har forsøgt at gøre skaden god igen gennem sin kunst.

Mød Jon Bang Carlsen, som holder oplæg inden filmen. Bagefter er det muligt at stille spørgsmål.

EKSTERNE SIDER

Ekko

ANMELDERNE SKREV

En befriende, men aldrig afmonterende selvironi er med til at gøre 'Déjà vu' til en interessant indføring i det samlede værk og helt ny film.

- Politiken -

Déjà vu er forhåbentligt ikke et testamente over en filmkunstner, men i stedet endnu et kapitel i Jon Bang Carlsens virke, som man ikke skal snyde sig selv for at opleve.

- Jyllands-Posten -

... en smuk, original film med glimt på glimt fra hans omfattende værk, hvor lyset, ansigterne og ordene gør virkeligheden til et suggestivt sted.

- Berlingske Tidende -

Nok er JBC på mange måder en ener i dansk film, men der skal stor styrke og talent til at kunne tale og klippe sig til en erindringsfilm, alene baseret på scener fra egne film. Derfor havde det nok været mere spændende at opleve, hvordan en udefra ville have beskrevet Jon Bang Carlsens tidsrejse.

- Cinemazone -
Close