Den bedste dag i Olli Mäkis liv


INSTRUKTION

Juho Kuosmanen

MEDVIRKENDE

Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff, Joanna Haartti

ORIGINAL TITEL

Hymyilevä Mies

PRODUCERET

Finland, 2016

GENRE

Biografi, drama

LÆNGDE

92 minutter


HANDLING

I 1962 får den finske amatørbokser Olli Mäki, 'Bageren fra Kokkola', chancen for at slås om verdensmestertitlen i fjervægt. Ollis promotor har store forventninger til kampen, men den ydmyge Olli føler sig skidt tilpas i mediernes søgelys. Da han forelsker sig i den dejlige Raija fra sin hjemby, får han endnu sværere ved at holde fokus på den forestående match i Helsinki mod amerikaneren Davey Moore.

EKSTERNE SIDER

HjemmesideFacebookIMDbEkkoKulturbunkeren

ANMELDERNE SKREV

Det er en skøn, sjov og rørende kærlighedshistorie og en fortælling om at følge sine drømme - i det tempo og i den form, man selv har lyst til. En film uden skurke og helte, men med ægte mennesker umuligt ikke at komme til at holde af.

- Berlingske Tidende -

Det bliver ikke bare en kamp mellem to mænd i en boksering, men også en dyst mellem uskyld og kynisk (kommerciel) udnyttelse af et talent. Det er et knockout af en film.

- Jyllands-Posten -

...i valget mellem at være boksefilm om en working class hero eller scener fra starten på et ægteskab når filmen alligevel kun at skitsere begge forløb.

- Politiken -

... er en fjerlet film, der med humor og ynde tegner et portræt af en mand, der vælger kærligheden frem for ambitionerne.

- Cinemazone -
Close